pondělí 18. března 2013

Voda pro Kamerun

Voda pro Kamerun je název zajímavého projektu, který se v tomto týdnu odehrává v kavárnách po celé České republice. Neziskovka Kedjom Keku (v překladu "Lidé z lesa") se tímto způsobem snaží o obnovu lesů na současném území Kamerunu.
V kavárnách, kde jindy dávají "vodovodu" zdarma, si jí v tomto týdnů můžete koupit za symbolickou dvacku - litr za dvacku, dvacka za strom - za kterou se později přímo v Kamerunu zasadí nový strom.

Součástí tohoto projektu je i bohatý doprovodný program v samotných kavárnách  - kulturní zpestření.


"Přijďte v týdnu od 18. do 24. března do své oblíbené kavárny a dejte si vodu z kohoutku. Zaplatíte za ni tentokrát dvacet korun za litr. Na dvacku pak přijde vysazení jednoho nového stromu zpět do mizejících horských mlžných lesů v africkém Kamerunu. Akce nazvaná „Voda pro Kamerun“ bude probíhat ve více než 60 kavárnách napříč Českou republikou. Pořádá ji občanské sdružení Kedjom- Keku, které se snaží zachránit a obnovit horský mlžný les ve stejnojmenné oblasti na severozápadě Kamerunu, kde zároveň provozuje školu pro děti místních farmářů.

Litr za dvacku, dvacka za strom
Do sázení stromů se může zapojit opravdu každý, kdo pije vodu z kohoutku. V týdnu od 18. do 25. března 2013 bude v kavárnách, čajovnách i vinárnách po celé České republice probíhat akce s názvem Voda pro Kamerun. Vodu z kohoutku si ve vaší oblíbené kavárně nedáte zadarmo, ale za symbolických dvacet korun za litr. Právě na dvacetikorunu přijde vysazení jednoho nového stromu zpět do jedinečného horského mlžného lesa severozápadním Kamerunu. Obnovou těchto vzácných lesů přispějete k opětovnému nastolení rovnováhy vodního cyklu, který je odlesněním narušen a dochází tak k pomalému vysychání celé oblasti."


Více na Kedjom Keku

Seznam kaváren v Praze:
Al Cafetero
Bar Nota
Baron Prášil
Bio Zahrada
Bistro Bohemia
Cafe Kafičko
Cafe Lounge
Caféidoskop
Čajový klub Duhovka
Cukrárna Alchymista
Do Větru
Epopey
Gopál
Groove bar
I Need Coffee!
Kasta
Kavárna Jarda Mayer
kavárna Original Coffee
Kavárna Pod Lipami
Kavárna Pražírna
Kavárna Šlágr
Kavárna U Řehoře Samsy
Krásný Ztráty
Kimla´s Coffee
Klub RybanaRuby
MamaCoffee Vodičkova
Mamacoffee Jiřák
Mamacoffee Karlín
Mamacoffee Londýnská
Mlsná kavka
Monolok cafe
Můj šálek kávy
Sicily cafe
Ta Kavárna
TarouCafe
Tichá
Týnská
Unijazz
Vypálené koťátko

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím "anonymní" návštěvníky o podpis :)